Akce‎ > ‎2016‎ > ‎

Klíčení a máčení

Přijďte se i Vy přesvědčit, že máčení a klíčení není jenom pro kytkožrouty, a že při troše cviku vykouzlíte v kuchyni takové dobroty, že Vám klíčky polezou nejen ušima!


*Další workshop s Ivankou Perhalovou, to si nemůžete nechat ujít ;-)
Kdy: 7. 5. 2016 od 15:30 hodin

Cena: 500,- při závazné rezervaci na mailu ivana@eplstudio.cz a platbě předem na účet / 600,- na místě

Co o workshopu říká autorka:
Když jsem závodila v atletice, trenér nám říkal, ať si doma naklíčíme čočku a dáváme si ji do jídla. Že budeme zdraví, silní a plní energie. Moc jsem to neřešila, ale udělala. Čočka mi po pár dnech na vatě úspěšně zplesnivěla a po několika opakováních jsem na klíčení pro jistotu raději zanevřela. Po letech mi najednou z ničeho nic přišlo máčení a klíčení znova pod ruku a mě to nedalo. To by v tom byl čert ... Od té doby jsem namočila a naklíčila snad všecko, co jde a překvapivě mě to pořád baví. Ba co víc, je to chutné, je to zdravé, je to výhodné a taky multifunkční. Přijďte se i Vy na workshop přesvědčit, že máčení a klíčení není jenom pro kytkožrouty, a že při troše cviku vykouzlíte v kuchyni takové dobroty, že Vám klíčky polezou nejen ušima!

Dozvíte se:
  • proč bychom vůbec měli některé suroviny máčet a klíčit
  • že máčení a klíčení může být řešením problémů se špatným trávením surovin
  • co všechno jde máčet a klíčit (a že toho je fakt fest)
  • jak dlouho a v jakých podmínkách se máčí a klíčí konkrétní suroviny
  • kde suroviny nakoupit a jaký je jejich sortiment
  • že na máčení a klíčení nepotřebujete výbavu v řádu stovek ani tisíců
  • jak získat abnormální kopec vitamínů, minerálů a dalších látek, snadno a za pár kaček
  • ochutnáte vše, co stihnu včas namočit a naklíčit a tuším, že toho bude faaaaakt hodně!
  • tipy na jídla, která dostanou další rozměr přidáním namočených/naklíčených surovin
  • jak doma raz dva vyrobit náhradu vajíčka, aniž byste použili slepici
  • jak vyrobit lahodnou snídani z naklíčené pohanky tak, že se budete za ušima zalizovat
  • nebudou chybět ani informace a ochutnávky současného fenoménu - chia semínek
  • jak na domácí variantu majonézy, jak jinak než zdravě především
  • majonéza půjde do salátu s dalšími máčenými/klíčenými mňamkami. Pošmáknete si!
  • ochutnáte i placičky z naklíčených luštěnin a další šmakulády
  • zlatým hřebem večera budou zdravé sladkosti z máčených oříšků a semínek, ach ach
  • všechno spolu vyrobíme a pak taky sníme, mňam!
  • samozřejmostí jsou tištěné materiály plné informací, receptů, tipů, triků a slev
To vše a plné břicho (a případně krabičky) dobrot je pro Vás připraveno za příjemných 500,- při závazné rezervaci na mailu ivana@eplstudio.cz a platbě předem na účet. Pokud se však rozhodnete na poslední chvíli a budete chtít platit na místě, vyjde Vás celá akce na 600,-. V tomto případě se však informujte předem, zda je ještě volné místo, kapacita workshopu je pro zajištění kvality a pohodlí účastníků omezena max. 12 místy!

Dětičky do 12 let (včetně) mají jako vždy vstup na akci zdarma (a velkou zábavnou herničku k tomu :) ), větší potomstvo ve věku 13 - 18let má vstupné za polovic. Účast dětí prosím uveďte do rezervačního mailu pro případnou úpravu kapacity a dotisk materiálů. Při zrušení účasti méně než 7 dní před konáním akce je platba nevratná v plné výši. Děkuji za pochopení.

Moc se na Vás všechny těší,

Ivanka
Workshop klíčení a máčení

Comments